Ställ en fråga

Bredband

I fastigheter som ägs av MHS Bostäder

Om du bor i en fastighet där MHS Bostäder står som fastighetsägare/förvaltare så ingår grundutbud av bredband och kostnaden för detta är inkluderat i din hyra. MHS Bostäder har avtal med Tele2 om bredband.

 

Aktivera bredband

Som ny boende behöver du kontakta Tele2 och aktivera bredband/TV. Uppge då din adress + lägenhetsnummer 4 siffror. Du hittar dessa längst bak i ditt objektnummer i avtalet eller på Mina sidor.

Gå in på Tele2.se för aktivering och mer information om vad som gäller på din adress.

 

Utrustning

Den utrustning som behövs för att få tillgång till grundutbudet ingår i hyran. Antingen finns utrustningen fastmonterad i ett IT-skåp, alternativt skickas en router ut till dig per post – beroende på hur det ser ut i just din fastighet. Du får information om detta vid aktivering.

 

IT-skåp

I vissa modernare bostäder finns IT-skåp placerat i klädkammaren eller i hallen bredvid elcentralen. I IT-skåpet finns en panel med numrerade uttag, en så kallad patchpanel. I din patchpanel bestämmer du själv vilken funktion multimediauttagen i respektive rum ska ha. När du flyttar in så är vissa uttag i sovrum, vardagsrum och kök redan aktiverade, men du kan alltså flytta och ändra till andra uttag. Detta ska återställas vid utflytt.

 

Utöka utbud

Om du vill utöka utbudet av tv-kanaler, bredbandshastigheten eller skaffa telefoni finns möjlighet för detta via olika paket hos Tele2. Eventuell utökning sker på egen bekostnad.

 

Avflytt

Innan du flyttar från lägenheten behöver du kontakta Tele2 och inaktivera tjänsten samt skicka tillbaka eventuell lånad utrustning.

 

Felsökning och support

Om du får problem med TV-, telefon- eller Internetanslutning, kontakta Tele2 kundtjänst:

tele2-logga

I externa fastigheter

Om du bor i en bostad som inte ägs av MHS Bostäder så gäller inte ovan. Där gäller fastighetsägarens upplägg och detta varierar mellan olika adresser. Gå in på Mina sidor och kika i din Fastighetsinformation för uppgifter om din specifika adress. Det kan vara så att internet inte ingår i din hyra och då behöver du stå för den själv.