Du betalar din hyra månadsvis och i förskott. Du som hyresgäst har som skyldighet att se till att betalningen kommer in till oss i tid. Varje månad får du en hyresavi där det framgår vilken summa du ska betala och när hyran senast ska vara betald.

För att underlätta betalning finns olika alternativ, så att du kan få hyresavin på ett sätt som passar dig. Vi rekommenderar att du betalar med e-faktura eller autogiro för att slippa pappersavier. Notera att vi ibland lämnar ett meddelande på din hyresavi, så det är bra att ta en titt på din hyresavi varje månad. 

Om du av någon anledning inte får hem din hyresavi måste du ändå betala din hyra i tid. Du kan då logga in på Mina sidor eller i Boendeappen där din hyresavi finns tillgänglig. Om hyran betalas för sent tillkommer en extra kostnad och vid upprepade sena betalningar kan du riskera att bli av med ditt hyreskontrakt.

E-faktura
E-faktura är en elektronisk avi som går direkt in till din bank, där du har möjlighet att se hyresavin i din internetbank istället för att den skickas via papper. Med e-faktura behöver du godkänna betalningen i din internetbank vid varje betaltillfälle. Du anmäler dig för e-faktura via din egen internetbank.

Autogiro
Autogiro innebär att hyran dras automatiskt från ditt konto den sista vardagen i månaden. Det enda du behöver tänka på är att se till att det finns täckning på kontot, så det är bra alternativ för att slippa handläggning av avierna.

För att betala din hyra via autogiro kan du ansöka via din internetbank. Du kan även fylla i vår blankett och skicka till bostad@mhsbostader.se så kan vi manuellt lägga in det.

Observera att dragning sker sista vardagen i månaden och du är ansvarig för att se till att det finns täckning på kontot och kontrollera att dragning skett.

Mina sidor
På Mina sidor kan du hitta dina hyresavier som PDF. Där kan du även se om din hyresavi är betald, om du vill kontrollera om din betalning har hamnat rätt.

Boendeappen
Boendeappen fungerar som en digital brevlåda där du även har möjlighet att lägga in betalningen direkt till din internetbank.  Du får notiser om nya digitala avier, och påminnelser om aviers om är ohanterade.

Om du väljer att inte betala dina fakturor via Boendeappen kan du självklart även betala dem på annat sätt, t.ex. via din internetbank. Markera den bara som hanterad i appen, så du undviker dubbelbetalningar. Den är fortfarande sparad i ditt arkiv.