Ställ en fråga

Så här söker du lägenhet

Detta gäller endast dig som tillhör någon av följande kategorier: Studerande vid Försvarshögskolan. Pendlande yrkesofficer med pendlingsavtal. Pendlande yrkesofficer utan pendlingsavtal. Officer som för tjänst är i behov av övergångsboende. Civilt anställd som för tjänst är i behov av övergångsboende.

Registrera dig

Börja med att registrera dig på Mina Sidor.

Var noga med att fylla i korrekta uppgifter. Din arbetsplats och yrkeskategori kommer styra vilka lägenheter du kommer erbjudas. Du kan inte själv ändra detta i efterhand.

Verifiera din anställning hos Försvarsmakten

I ansökan uppger du en mailadress(@mil.se) till din närmaste chef, som i sin tur uppmanas att bekräfta din anställning. Detta måste göras inom 30 dagar.

När din ansökan blivit godkänd får du ett bekräftelsemail. Det händer ibland att de hamnar i skräpposten.

Fråga efter lediga lägenheter

När din ansökan har blivit godkänd kontaktar du oss via mail eller telefon för att se om det finns lediga lägenheter som matchar dina sökkriterier. Du kommer alltså inte se några lediga lägenheter på Mina sidor.

Dags att skriva kontrakt

Kontraktet skickas vanligtvis per e-post för signering via Bank-id, om inget annat är överenskommet.

När kontraktet skickats till dig är du/ditt förband bunden till avtalet och har tre månaders uppsägningstid.

I det här skedet kan du även logga in på Mina Sidor som hyresgäst och se information om lägenheten, hitta hyresavier, besiktningsprotokoll (när det är upprättat) och information om fastigheten i övrigt.

Du försvinner automatiskt ur bostadskön när kontrakt upprättas, då vi inte tillämpar lägenhetsbyten.

Hämta dina nycklar

Du hämtar ut dina lägenhetsnycklar den första vardagen i månaden, från och med klockan 12:00.

Observera: Om den första dagen i avtalet är en lördag, söndag eller annan helgdag, som midsommarafton, julafton eller nyårsafton, får du inte flytta in förrän nästa vardag. Detta är reglerat i hyreslagen och tyvärr inget som går att påverka.

Flytta in

Grattis! Nu är lägenheten din och du kan börja flytta in. Vi hoppas att du kommer trivas i din lägenhet och med oss som hyresvärd. Du kan alltid höra av dig till oss om du har några frågor eller synpunkter.